Приготування дріжджового тіста опарним способом Опара повинна тинятися при температурі 28-30 градусів від 3 до 3,5 годиндо максимального підйому. Під час бродіння на поверхні опари з'являються бульбашки, що лопаються, з вуглекислим газом. Як тільки опара почне осідати, на ній слід місити тісто.

Так тісто вийде більш однорідним та пухнастим. Після цього тесту потрібно відпочити ще небагато, близько 15-20 хвилин.

Ставимо миску з тестом в тепле місце, що накриває чистим рушником, і так залишаємо на 40-60 хвилин. Через цей час тісто має піднятися приблизно вдвічі.

При цьому початкова температура тіста близько 30 °С. Також готовність тесту можна, можливо визначити візуально: коли тісто сильно збільшитися в обсязі, злегка натисніть на купол, що піднявся пальцем, зробіть ямку глибиною 0,5 см. Якщо ямка зарівнялася швидко тісто ще блукає. А якщо повільно, значить, готово.