Як варити червону та жовту сочевицю Червона та жовта сочевиця не вимагає замочування та добре розварюється. А тому чудово підходить для приготування пюре, каш та густих супів. Викладіть промиту сочевицю в каструлю та додайте воду. Після закипання води готуйте бобові 10-15 хвилин.4 Dec 2018

Сочевиця, що використовується через кілька місяців після збору, замочується приблизно 8 годин. Зі зростанням часу, що минув з моменту збирання врожаю, зростає і час замочування, необхідне для підготовки сочевиці перед варінням: 12, 18 і навіть 24 години – для сочевиці, Якою вже рік.

Промиту сочевицю опустити в киплячу воду і варити на невеликому вогні від 10 до 40 хвилин, залежно від сорту. Червона сочевиця буде готова через 10 хвилин, зелена – через 30, а коричнева – через 40 хвилин (цей сорт сочевиці вимагає попереднього замочування – від півгодини до двох годин).

Відмінності є і у складі: зеленої сочевиці більше калію, заліза, кальцію. Вона краща, ніж червона, Зберігає оболонку, в якій багато клітковини – харчових волокон. У зернах червоного кольору міститься бета-каротин. Вона перевершує зелену з концентрації вітаміну У.