Візьміть відповідний за розмірами посудину, насипте на дно не надто товстий, але рівний шар солі і щільно покладіть ряпушку черевцем вгору в кілька шарів, пересипаючи кожен шар риби шаром солі, змішаної з розламаним лавровим листом і злегка подрібненими чорним та запашним перцями (якщо у вас немає ступки, роздробити …

Нереститься вона пізньої осені та на початку зими. Це той самий час, коли ряпушку заготовляють у промислових масштабах. Так, у Чудському та Плещеєвому озерах ряпушка йде на нерест із середини листопада до середини грудня, а більш північних регіонах починаючи з вересня.

Дно коптильні застелити фольгою для зручності. На дно поставити імпровізований лоток із фольги зі тріскою. Розпалити багаття, коли дрова прогорять і утворюються вугілля, зверху поставити коптильню з рибою. Ряпушка риба не велика, коптити її потрібно хвилин 25-35.