Залежно від способу варіння мінтай буде готовий через 10-25 хвилин. Ще на якийсь час впливає розмір риби: чим вона менша, тим швидше звариться.

Є сорти риби, які краще не варити, а готувати інакше. Вважається, що смак карася, ляща або корюшки не буде добрим у бульйоні. В інших випадках час варіння дуже відрізняється – від п'яти чи десяти хвилин до двох годин.

Перед Приготуванням рибу необхідно розморозити так, щоб максимально зберегти її поживну цінність. Порада наших технологів: у жодному разі не поміщайте морозиво або філе риби в теплу або гарячу воду. При температурі вище 40 ° С структура білка м'язових тканин починає руйнуватися.

У відварному мінтаї містяться Омега-3 жирні кислоти, які забезпечують захист від старечого недоумства, благотворно впливають на стан шкірних покривів, волосся і нігтів (calorizator). Продукт багатий на селен, який бореться проти утворення злоякісних пухлин.