За наявності відповідних умов бажано не тільки видалити жир з поверхні тушки, але й замочити м'ясо в слабкому розчині оцту на 10-12 годин, потім обмити холодною водою і обсушити.

Друга неодмінна умова – м'ясо бобра перед приготуванням потрібно вимочувати не менше доби у воді з додаванням невеликої кількості оцту. Смак бобрятини можна, можливо розкрити по-різному. Якщо вам ще не доводилося її готувати, найкраще запекти в духовці із сіллю та перцем.

Вимочене у воді з оцтом м'ясо бобра зварити у каструлі у підсоленій воді, варити 1,5-2 години. Варене м'ясо бобра обробити на шматочки і обсмажити на сковороді з цибулею, часником, чорним перцем, наприкінці додати корінь селери.