Закип'ятіть воду в чайнику та залийте її в ємність. Ретельно перемішайте, щоб крупа з дна ємності теж огорнулася окропом. Накрийте тарілкою зверху і залиште щонайменше 2 години набухання. Через зазначене час гречка набухне, вбере в себе практично всю рідину.

Як запарити крупу

  1. Переберіть та промийте зерна. Відбирайте кількість крупи достатню, щоб наїстись протягом дня, але не переїдати.
  2. Залийте крупу водою у співвідношенні 1 частина гречки на 2 частини води та залиште на ніч.

За його словами, головна цінність гречки – Харчові волокна, невисокий глікемічний індекс, залізо. І варіння на це ніяк не впливає. Крім того, варто пам'ятати, що всім звична гречана крупа вже пройшла теплову обробку на виробництві, а замочувати її чи варити – Це визначається особистими кулінарними уподобаннями.