перед засолюванням гарячим способом – 10-15 хвилин (якщо спосіб холодний, варити не потрібно); перед маринуванням – 15 хвилин і довше залежно від рецепту; перед обсмажуванням – 15-20 хвилин; перед заморозкою – 5-10 хвилин.Jul 19, 2020
Щоб розуміти, скільки часу варити білі гриби, важливо враховувати їхнє подальше застосування.Скільки варити білі гриби до готовності
Призначення | Скільки варити |
---|---|
Заморожування | 15-20 хвилин |
Жарка чи запікання | 15-20 хвилин |
Засолювання | 10-15 хвилин |
Для супу | 30-40 хвилин |
•Sep 14, 2022
Грузді в процесі засолювання пускають власний сік і завдяки гніту вони повністю покриті соком. Так солимо грузді не менше 45 – днів. Після закінчення дано терміну їх можна сміливо використовувати у будь-якій кількості.
Способи засолювання Солити гриби можна і «на сиру», і за допомогою гарячої обробки, тобто варіння. Однак недосвідченим грибникам у сирому вигляді солити гриби експерт не рекомендує: чи великий ризик щось зробити не так. Завжди краще проварити гриби Протягом 15 хвилин, радить Прохорова.