Насправді зараз звичайний білий хліб важить 400 грамів. А ось згідно з радянським ГОСТом такий буханець повинен був важити 500 грамів.16 Oct 2019
1. Технічні вимоги
Найменування виробу | маса, кг |
---|---|
Хліб кишинівський формовий штучний | 0,85 |
Матнакаш ваговий | Не більше 2,5 |
Матнакаш штучний | 0,5-1,5 |
Хліб пшеничний з борошна вищого, першого та другого сортів подовий та формовий ваговий | Не більше 3,0 |
ТрадиційнийДарницький» хліб має деяку кислинку. До його складу входить суміш з борошна житнього обдирного та пшеничного 1-го сорту, сіль та вода. За первісною технологією дріжджі відсутні, використовується лише рідка житня закваска. Згідно з ГОСТ 86-го року, буханець «Дарницького» важить 700 р.
Після розпаду СРСР та приватизації хлібозаводів стандартна вага формового хліба знизили до 600 г. — Наша пекарня випікає соціальний хліб і вага однієї буханці 420-450 грамів, — каже директор ЗП «Нугманова» Азамат Кабдіков. – Понад 20 видів виробів у нас виготовляються за всіма необхідними стандартами.