Насправді зараз звичайний білий хліб важить 400 грамів. А ось згідно з радянським ГОСТом такий буханець повинен був важити 500 грамів.16 Oct 2019

1. Технічні вимоги

Найменування виробумаса, кг
Хліб кишинівський формовий штучний0,85
Матнакаш ваговийНе більше 2,5
Матнакаш штучний0,5-1,5
Хліб пшеничний з борошна вищого, першого та другого сортів подовий та формовий ваговийНе більше 3,0

ТрадиційнийДарницький» хліб має деяку кислинку. До його складу входить суміш з борошна житнього обдирного та пшеничного 1-го сорту, сіль та вода. За первісною технологією дріжджі відсутні, використовується лише рідка житня закваска. Згідно з ГОСТ 86-го року, буханець «Дарницького» важить 700 р.

Після розпаду СРСР та приватизації хлібозаводів стандартна вага формового хліба знизили до 600 г. — Наша пекарня випікає соціальний хліб і вага однієї буханці 420-450 грамів, — каже директор ЗП «Нугманова» Азамат Кабдіков. – Понад 20 видів виробів у нас виготовляються за всіма необхідними стандартами.