На 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води і 100 г пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г). Цукор потрібно добре розчинити в теплій воді, не розчинений цукор заляже на дно, і не братиме участі у бродінні.

Так ось, у теорії з 1 кг цукру має вийти 0,537 кг абсолютного спирту, з 1 кг крохмалю – 0,568 кг. За умови, що 100% етиловий спирт за температури 20 оС приблизно важить 0,7893 кг, Отримуємо 0,682 літра АС з цукру та 0,72 літра АС із крохмалю. Але це в ідеальних умовах.

В середньому 1 кг цукру дає 510 мл спирту-сирцю або (залежно від міцності спирту) літр якісного алкоголю міцністю 40⁰.

на кг цукрового піску береться 4 л. води. Додати по півлітра води понад рецепт на кожний кг цукрутому що цього вимагає процес інвертування.