Скільки варити кукурудзу Молоді качани потрібно варити не більше 20-30 хвилин. Дозрілу кукурудзу необхідно варити 30-40 хвилин. Час приготування дуже дозрілих качанів може досягати 2-3 годин. Важливо не переварити кукурудзу, не прогаяти потрібний момент, інакше зерна почнуть твердіти.

Молода кукурудза у качанах вариться 15 хвилин на середньому вогні, час рахується з моменту закипання. Різниці в тому, класти кукурудзу в киплячу воду або холодну, при цьому немає. На смак це ніяк не позначиться. А ось після вимкнення варто дати кукурудза хвилин 5 «відпочити» у воді, в якій вона варилася.

Накрийте кришкою і поставте на плиту. Після того, як вода закипить, зменшіть вогонь та почніть відлік часу: молода кукурудза готується 20-25 хвилин, зріла – не менше 2 годин.

Покладіть кукурудзу в каструлю і залийте водою, щоб вона повністю покрила вміст. Поставте каструлю на плиту, увімкніть максимальну температуру та доведіть воду до кипіння. Як тільки вода закипіла, зменшіть вогонь до середнього та варіть кукурудзу 15-10 хвилин, якщо вона молода, і починаючи від 40 хвилин, якщо зріла.