Всього в сирі 12 вітамінів: А, Д, С та вітаміни групи В. Також у ньому у великій кількості є кальцій, залізо, фосфор. В той же час сир містить лише 3% вуглеводів. З 500 г молока виходить близько 200 г сирувідповідно, поживна цінність сиру значно вища, ніж молока.

Норма споживання сиру для жінок – до 200 грамів деньдля чоловіків – до 250 грамів. Якщо є більше сиру, Зростає ризик виникнення запорів.

Так, у 100 г сиру 5% міститься 121 ккал, 17 г білків, 5 г жирів і майже 2 г вуглеводів. Аналогічна порція сиру знежиреного містить 71 ккал, містить 16,5 г білків і трохи більше г вуглеводів, а жири у такому продукті відсутні. Калорійність сиру 9% близько 159 ккал на 100 г.