Ви можете перевірити готовність індички двома простими способами:

  1. Проткніть товсту частину тушки довгим гострим ножем. Якщо виділяється прозорий сік – м'ясо готово. …
  2. Використовуйте кухонний термометр. Якщо в товстій частині тушки температура досягла 75-80 градусів – м'ясо готово.

Nov 19, 2012

Готується вона довше, ніж курка: за часом це зазвичай близько 1,5 години або 90 хвилин. Однак все залежить від того, яку частину м'яса ви використовуєте. Ніжне філе індички буде готове вже через 30-40 хвилин, а великі гомілки або стегна потрібно варити у каструлі не менше 2 годин або 120 хвилин.

Влийте киплячу воду, додайте спеції, сіль і варіть близько 3 годин на середньому вогні. Слідкуйте за рівнем води, вона має покривати птицю повністю. Через 3 години перевірте готовність, і за потреби варіть ще близько 30-40 хвилин.